Cloud Oplossingen

Lucas It En Loogisch Communicatie

Heeft uw bedrijf een IT-afdeling? Dan weet u dat het beheer en onderhoud niet altijd van een leien dakje gaan. Een gebrek aan schaalbaarheid, flexibiliteit en hoge kosten zijn voor elk bedrijf van oudsher bekende IT-problemen. Gelukkig zijn er inmiddels erg voordelige cloud oplossingen.

Cloud oplossingen winnen tegenwoordig sterk aan populariteit en dat is niet zo vreemd. Bedrijven zien in dat de nadelen van traditionele IT-oplossingen steeds groter worden. Cloud diensten hebben dan ook de toekomst. Maar hoe werken deze cloud oplossingen nu precies?

Cloud oplossingen voor particulieren, ZZP en MKB

Cloud oplossingen zorgen ervoor dat een gebruiker volledig locatieonafhankelijk kan werken. Of het nu een particulier, een ZZP’er of een medewerker van een bedrijf betreft: alleen een internetverbinding is vereist om overal ter wereld een eigen computer en software te gebruiken.

Deze zaken bevinden zich namelijk in de zogenaamde cloud: aan de andere zijde van de internetverbinding. Bekende cloud oplossingen zijn onder meer de e-maildienst Exchange Online en het productiviteitspakket Office 365.

Voordelen van cloud oplossingen

Cloud oplossingen bieden zowel bedrijven als particulieren talloze voordelen. Het beheer en onderhoud wordt u bij cloud diensten compleet uit handen genomen, wat direct resulteert in een interessante kostenbesparing. Ook is uw data altijd veilig met professionele opslag in de cloud.

Maar de voordelen van cloud oplossingen gaan verder dan dat. Als gebruiker van de cloud kunt u op elke willekeurige locatie en vanaf elk willekeurig apparaat al uw denkbare werkzaamheden verrichten. Dit biedt u een grote mate van vrijheid en flexibiliteit.

Betrouwbare cloud oplossingen van Cloud uit Twente

Bij Cloud uit Twente kunt u kiezen uit diverse betrouwbare cloud oplossingen. Denk hierbij onder meer aan Cloud Computing Basis en Cloud Computing Op Maat. Cloud uit Twente Computing Basis verzekert u zowel van populaire private cloud oplossingen als van public cloud oplossingen.

Voorbeelden van onze cloud diensten op dit gebied zijn bijvoorbeeld Cloud Back-up voor het opslaan van belangrijke data in de cloud of een Hosted Desktop voor uw eigen online werkplek. Cloud uit Twente Computing Op Maat is bedoeld voor grotere partijen waarvoor geavanceerde cloud oplossingen noodzakelijk zijn.

Werken met cloud computing is heel eenvoudig

Veel bedrijven staan huiverig tegenover een afscheid van hun traditionele IT-omgeving. Toch verloopt de overstap naar cloud oplossingen vaak verrassend moeiteloos. Medewerkers blijken werken met cloud computing als heel intuïtief te ervaren.

Een bijkomend voordeel: de cloud oplossingen verdienen zichzelf al heel snel terug. Ook niet onbelangrijk! Wilt u meer weten over de cloud services op maat van Cloud uit Twente? Bel dan naar 088 – 4800446 of mail ons via info@clouduittwente.nl.

Menu