U bevindt zich hier: Home / Cloud Computing

Cloud Computing 

IT brengt voor veel bedrijven de nodige kopzorgen met zich mee. De continue behoefte aan nieuwe apparatuur en personeel, de vele uren onderhoud en de altijd gevoelige beveiliging: het blijft een grote bron van tijd en kosten. En dat is precies waar cloud computing een oplossing voor biedt.

Cloud diensten zijn tegenwoordig sterk in opkomst en dat heeft een goede reden. Ondernemers merken dat de flexibiliteit en schaalbaarheid van oude IT-oplossingen niet meer voldoen. Cloud computing heeft daarom de toekomst. Maar wat is cloud computing nu eigenlijk?

Cloud computing betekenis

Cloud computing stelt de medewerkers van uw bedrijf in staat op afstand hun computer en applicaties te gebruiken. Extra bijzonder is dat ze deze niet zelf hoeven te kopen of te onderhouden. Alles wat nodig is voor cloud computing is een internetverbinding.

Alle applicaties en diensten bevinden zich aan de andere kant van de internetverbinding, oftewel: de cloud. Goede voorbeelden van populaire cloud computing oplossingen zijn onder meer Office 365, Exchange Online en Google Apps.

Voordelen cloud computing

De voordelen van cloud computing zijn legio. Allereerst kost het geen enkele moeite om cloud diensten te beheren. Dit betekent lagere kosten voor investeringen en onderhoud. Daarnaast wordt uw data met cloud storage altijd veilig opgeslagen in een professioneel datacenter.

Maar cloud computing biedt meer voordelen. Zo kunnen medewerkers van uw bedrijf compleet locatieonafhankelijk werken en hebben zij vanaf elk apparaat toegang tot belangrijke bestanden. U zult merken dat werkzaamheden hierdoor direct flexibeler verlopen.

Cloud computing diensten van Cloud uit Twente

Cloud uit Twente biedt ondernemers een breed scala aan cloud diensten, waaronder Cloud Computing Basis en Cloud Computing Op Maat. Cloud uit Twente Computing Basis biedt u private cloud oplossingen zoals opslag in de cloud en een hosted desktop, maar ook diverse public cloud oplossingen.

Cloud uit Twente Computing Op Maat is een pakket gericht op grotere ondernemingen met complexere IT-behoeften. We bieden u uiteenlopende geavanceerde cloud services zoals hosting van drukbezochte websites, verplaatsing van uw ICT-infrastructuur en virtualisatie van serveromgevingen.

Werken met cloud computing?

Overstappen op cloud computing kan in eerste instantie een hele stap lijken, maar betaalt zichzelf al snel terug. Ook blijkt de implementatie van cloud oplossingen in uw organisatie vaak verrassend soepel en snel te verlopen.

Medewerkers ervaren het werken met cloud computing over het algemeen als een verademing. Heeft uw bedrijf ook behoefte aan een voordelige cloud oplossing op maat? Stuur ons dan een mail via info@clouduittwente.nl of bel naar 088 – 4800446.

Basis »


Cloud uit Twente Computing Basis is gemaakt vóór ondernemers, dóór ondernemers. Cloud oplossingen zijn er in veel variaties.

Klik hier voor meer informatie »

Op Maat »


Complexere Cloud oplossingen voor grotere organisaties, waarbij IT een cruciale rol speelt.

Klik hier voor meer informatie »

Telefonie & Mobiel

Basis

Cloud uit Twente Basis is gemaakt vóór ondernemers, dóór ondernemers. Geen lange looptijden of formulieren.

Op maat

Cloud uit Twente Op Maat is de zakelijke telefonie- en IT-oplossing voor grotere organisaties waar hoogwaardige communicatie een essentiële rol speelt.

Computing & Desktop

Basis

Cloud uit Twente Basis is gemaakt vóór ondernemers, dóór ondernemers.

Op Maat

Complexere Cloud oplossingen voor grotere organisaties, waarbij IT een cruciale rol speelt. Dedicated private Cloud oplossingen

Internet & Hosting

Basis

Cloud Webhosting: zakelijke webhosting voorzien van hoogwaardige mail afhandeling, inclusief domeinnaam.

Op maat

Complexere Hosting of Internet oplossingen voor grotere organisaties, waarbij IT een cruciale rol speelt.

Printers & Netwerk

Basis

Printers en Multifunctionals kunt u kopen of leasen tegen scherpe tarieven, eventueel inclusief onderhoud en/of toners

Op maat

Complexere Printing en Netwerk oplossingen voor grotere organisaties, waarbij IT een cruciale rol speelt.

Functionaliteiten van cloud computing

Cloud Computing zoals deze hoort te zijn: Flexibel, snel, veilig en schaalbaar: Een Hosted Desktop in de Cloud zorgt ervoor dat je desktop beschikbaar is in de Cloud. Hierdoor kunnen medewerkers vanaf elke plek met een internetaansluiting werken met alle functionaliteiten van kantoor met hun eigen online werkplek. Werknemers kunnen flexibeler zijn in werktijden en werkplek. Een ander groot voordeel is de kostenbesparing voor de organisatie en altijd de beschikking over de laatste software licenties. Uw eigen online werkplek, veilig overal ter wereld beschikbaar en hardware onafhankelijk. Heeft u een vraag of een probleem, dan staat onze professionele helpdesk tot uw beschikking. Er is altijd de mogelijkheid om uit te breiden of in te krimpen qua gebruikers, geheugen of opslag (storage). Optimale vrijheid met een maximale bedrijfszekerheid.

Een geheel eigen omgeving voor uw IT infrastructuur in een veilige eigen Cloud. Of denkt u aan Private Cloud Storage: Uw eigen online cloud storage, veilig en overal beschikbaar: eindelijk een volwaardig alternatief voor een zakelijke dropbox. Of een geheel eigen Private Cloud Server Dedicated: Uw eigen virtuele applicatieserver in de Cloud, zowel apart af te nemen als in de Hosted Desktop omgeving. Cloud uit Twente heeft gekozen om een zeer stabiele EIGEN state-of-the-art cloud te bouwen, met geen enkele concessie in kwaliteit en veiligheid.

Hardware onafhankelijk en uw data overal ter wereld beschikbaar met: PC/MAC/Smartphone/Tablet. Deze Cloud data functioneert vanuit 2 datacenters in Hengelo Overijssel (data in Nederland). Het datacenter is TIER3+ en ISO 27001 gecertificeerd. Tevens is deze Cloud hybride in te zetten (traditioneel en cloud combi). Voor specifieke wensen is er de mogelijkheid om eigen applicaties toe te voegen middels uw (virtuele dedicated) eigen applicatieservers. Er is altijd de mogelijkheid om uit te breiden of in te krimpen qua gebruikers, geheugen of opslag (storage). Optimale vrijheid met een maximale bedrijfszekerheid.

Private Cloud Server Dedicated: Uw eigen virtuele applicatieserver in de Cloud, zowel apart af te nemen als in de Hosted Desktop omgeving. We bieden unieke mogelijkheden als het gaat om bijvoorbeeld: Virtualisatie van serveromgevingen; Verplaatsing van ICT-infrastructuur naar het datacenter; Hosting van bedrijfskritische applicaties; Hosting van websites met een hoge piekbelasting; of een complete fallback voor uw gehele ICT-omgeving.

Configuratie van uw Cloud Server: Een Cloud Server is een flexibele oplossing, waarmee u rekenkracht, geheugen, data-opslag en dataverkeer geheel op uw bedrijfsbehoeften afneemt. U kunt zelf bepalen of (en in hoeverre) de Cloud Server al is ingericht en/of beheerd.

Applicatie Streaming biedt de mogelijkheid om afzonderlijke applicaties op werkplekken aan te bieden, in plaats van volledige installaties met Hosted Desktops en bijbehorende software licenties. We zorgen dat alleen specifieke onderdelen van een applicatie op een Cloud server beschikbaar zijn, terwijl de applicatie wordt geleverd via uw eigen lokale netwerk.

Voordeel is een besparing op onder andere software licenties, maar ook gecentraliseerd beheer en onderhoud. Ook verzorgen wij de Back-up met deze techniek. Geen zorgen meer over uw bedrijfsapplicatie.

Uw eigen mailserver in de Cloud. Exchange Online (Hosted Exchange) is een volledige mailserver in de Cloud op basis van Microsoft Exchange. Het voordeel is dat u uw e-mail, agenda en contacten gemakkelijk met collega’s of vrienden deelt. Daarnaast maakt u gebruik van zeer gebruiksvriendelijke webmail (Microsoft Outlook Webaccess) en zeer ruime mailboxen.

U heeft gelijk een volledige synchronisatie van uw e-mail op smartphone, tablet, PC of MAC (tevens offline). Ook aan de beveiliging is gedacht door een versleutelde SSL verbinding. Mailboxen per maand: U neemt mailboxen af per maand. Zo bent u erg flexibel en zit u niet langer vast aan mailboxen die niet meer gebruikt worden. Cloud uit Twente kan de volledige inrichting verzorgen, maar ook de data migratie van uw e-mail data naar de Cloud.

Private Cloud Storage: Uw eigen online cloud storage, veilig en overal beschikbaar: eindelijk een volwaardig alternatief voor een zakelijke dropbox. De data staat veilig in Nederland en wij verzorgen de back-up in ons twin datacenter met een netwerkdrive in de Cloud.

U wilt zelf niet langer een eigen NAS server of fileserver met de kosten van beheer, back-up, beveiliging en stroomkosten. Uw werkstation of laptop maakt contact met de netwerkschijf in de Cloud. Daarnaast is er een synchronisatie en offline toegang van netwerkschijf met uw lokale PC, laptop, tablet of Smartphone. Tevens bieden we mobile device management. Bij verlies of diefstal kunnen we de data remote verwijderen van uw mobiele apparaat of laptop.

Uw bedrijfsgegevens of zelfs uw gehele server via een image veilig opgeslagen met behulp van Cloud uit Twente Remote Back-up. Met Remote Back-up maakt u eenvoudig én veilig een back-up van uw data op een laptop, PC of netwerkserver. U hoeft zelf niet te investeren in dure back-up-apparatuur, maar maakt gebruik van de back-up faciliteiten van Cloud uit Twente via uw breedbandverbinding in twee fysiek gescheiden DataCenters (high availiability). Cloud uit Twente Cloud RemoteBackup wordt geleverd inclusief gebruiksvriendelijke en fraaie software, zodat u snel aan het werk kunt.

Cloud AntiVirus inclusief 24×7 monitoring: biedt de beste bescherming en optimale performance voor uw netwerk. Cloud Alert Antivirus is voorzien van het bekroonde Bitdefender® Internet Security platform met optimale bescherming gekoppeld aan een alarmeringssysteem bij een virus uitbraak. Een virus zal proactief opgemerkt worden. Daarnaast kunnen we laten zien in een rapportage hoe veilig uw netwerk is. Cloud Security voor endpoints: Biedt-nummer één technologie en centraal beheerde beveiliging voor desktops en servers, zonder kosten van traditionele in huis oplossingen.

Cloud Alert AntiSpam: Managed AntiSpam inclusief E-mail Security. Wij bieden de technologisch meest geavanceerde oplossing van dit moment. Door alle data van uw mailverkeer te filteren op een veilige fysieke afstand van uw bedrijfsnetwerk. Geïnfecteerde mail en SPAM worden daar gedetecteerd en komen niet binnen uw eigen netwerk terecht, zodat uw bedrijfsprocessen niet in gevaar komen. Onze oplossing is steeds up to date om de nieuwste virussen en SPAM te detecteren (24×7), zonder dat u hier omkijken naar heeft of extra moet investeren in hard- en software. SPAM filtering: Geavanceerde en gepatenteerde technologie tegen ongewenste e-mail.

Cloud uit Twente heeft een ruim portfolio aan SAAS (Software as a Service) en PAAS (Platform as a Service) oplossingen. Denk aan oplossingen zoals Cloud Antispam, Cloud Backup, Cloud Webhosting, Cloud Monitoring. Bij PAAS oplossingen moet u denken aan Cloud VPS servers of Applicatiestreaming.

Klanten aan het woord

Onze disciplines

Hosted Desktops

Cloud Anti-Spam & Antivirus

Office 365

Software

Networking

Virtualisatie

Cloud Filebox

Cloud Server (VPS)

Google Apps

Security

WiFi

Colocatie & Datacenter

Cloud Back-up

Cloud Exchange Online

Hardware

Back-up & Storage

Systeem- & Netwerkbeheer

27x7 Monitoring