Online cloud backup: ontdek het gemak en de voordelen!

 

Een online cloud backup biedt vele voordelen en kan u tevens een hoop narigheid besparen. Verlies van data en bestanden kwam in het verleden nog regelmatig voor. Opslag werd in eigen beheer gehouden, zonder daarbij periodieke backups te maken. Een overbelaste harde schijf resulteerde eenvoudig in het verlies van bestanden. Met de online cloud backup oplossingen van tegenwoordig is het verlies van data verleden tijd. In dit artikel bespreken we wat online cloud backup is en wat de mogelijkheden zijn voor een online cloud backup voor uw eigen bedrijf.

 

Wat houd online cloud backup in?

Een online cloud backup heeft overeenkomsten met de backups die u zelf wel eens hebt gemaakt. Even de belangrijke bestanden van uw computer naar een externe harde schijf of USB-stick kopiëren, zodat deze veilig staan of meegenomen kunnen worden. Het verschil is dat er bij een online cloud backup een kopie van al uw data naar een server van een derde partij wordt gestuurd. Doordat dit automatisch en periodiek gebeurd heeft u er zelf geen omkijken meer naar, maar bent u er toch altijd van verzekerd dat uw gegevens goed bewaard zijn.

 

De voordelen van online cloud backup

Een online cloud backup is een veilige oplossing, doordat alle bestanden op een bewaakte externe locatie staan. De security is vele malen hoger dan wanneer u backups in eigen beheer uitvoert, waardoor diefstal van bestanden uitgesloten is. Daarnaast bent u met een online cloud backup uiterst flexibel, doordat al uw gegeven te benaderen zijn vanaf elke locatie. U hoeft dus geen losse media met bestanden mee te nemen naar werkafspraken. Bovendien zijn er met online cloud backups geen menselijke handen meer nodig, doordat backups automatisch worden gemaakt. Bij dergelijk hoogwaardige omgevingen is het zelfs mogelijk om realtime backups te maken in de cloud.

 

Online cloud backup bij ClouduitTwente

Voor particulieren of kleinere ondernemingen biedt ClouduitTwente diverse oplossingen aan. Er kan gekozen worden voor data backups, waarmee alleen uw data op een veilige externe omgeving wordt gezet. Verder bieden we image backups aan. Hierbij komt uw complete server buiten de deur op een beveiligde server. Tenslotte hebben we de business continuïteit oplossing. Dit betekent dat er een uitwijklocatie voor uw complete omgeving wordt opgezet. Wanneer er zich een calamiteit voordoet in uw bedrijfspand, kan met een backup op maat uw hele omgeving weer worden opgestart. Stuk voor stuk veilige oplossingen, waar ik als mede-eigenaar van ClouduitTwente volledig achter sta.

 

Met onze compleet op uw onderneming afgestelde online cloud backup oplossingen, bent u altijd verzekerd dat uw belangrijke data zorgvuldig bewaard wordt. Wilt u graag meer informatie? U kunt ons bereiken op 088 4800446 of stuur uw vraag naar info@clouduittwente.nl.

 

16-08-2016
Arjan Lucas (Mede-eigenaar ClouduitTwente.nl)