Uw eigen cloud server: Lees hier de voordelen!

“Cloud”. Inmiddels een bekend begrip voor velen. Er zijn veel aanbieders en er worden veel varianten aangeboden. Om u op weg te helpen leggen we in dit artikel het belang van werken in de cloud uit. We bespreken de keuze voor een publieke of eigen cloud server en adviseren u bij uw keuze.

 

Het belang van werken “in de cloud”

Om te beginnen gaan we kort in op het belang van een cloud. Cloud computing stelt bedrijven in staat om toegang te krijgen tot servers, applicaties en data. Het is meer dan een veilige back-up voor al uw gegevens. U kunt namelijk inloggen op elke plek van de wereld en werken met uw e-mail, bestanden, databases en zelfs applicaties. Voor bedrijven een groot voordeel!

 

Twee keuzes: publieke of eigen cloud server

Er zijn twee belangrijke verschillen in het aanbod van cloud servers te ontdekken; data ruimte bij een publieke cloud server of het creëren van uw eigen cloud server. De eerste oplossing betreft een gedeelde oplossing waarbij u ruimte kan reserveren bij een partij. Ze noemen dit ook wel een “shared private server”. U deelt server capaciteit met anderen. Een overheersend nadeel is dat u geen eigen beheerder bent. De delende partij kan alles domineren.

 

Een eigen cloud server is daarentegen een oplossing waarbij u meer controle hebt. Echter, zit ook hier nog een kanttekening aan. Het is mogelijk dat u een eigen cloud server wordt aangeboden, maar deze cloud server weer is ondergebracht bij een derde of vierde partij. Dit betekent dat u niet weet waar de cloud server zich bevindt. Vaak wordt een dergelijke private cloud server aangeboden vanuit een willekeurig land. De aanbiedende partij is hierbij geen beheerder maar de partij die enkel een oplossing beschikbaar stelt.

 

Eigen cloud server van ClouduitTwente

De cloud oplossingen die wij aanbieden zijn eigen private cloud servers. Wij bieden bewust geen publieke oplossing aan. Waarom? Wij zijn niet overtuigd en vinden een private oplossing beter en veiliger. Daarnaast staat bij ons uw data gegarandeerd in Nederland en zoals onze bedrijfsnaam al suggereert, staan deze zelfs in Twente. ClouduitTwente heeft de techniek en oplossing voor cloud servers zelf in huis en is volledig beheerder van het fundament. Als mede-eigenaar van ClouduitTwente sta ik achter mijn producten. De oplossingen zijn gemaakt vóór ondernemers en dóór ondernemers. Ondernemers hebben bij ons grip op de kosten en zijn verzekerd dat hun eigen cloud server veilig en altijd beschikbaar is vanaf elke locatie. Het gebruikersgemak staat voorop, de klanten zijn altijd eigenaar van hun eigen data en zitten niet vast aan lange contracten.

 

Voor kleine bedrijven bieden wij een basis cloud pakket aan. Voor de grotere bedrijven, waar de wensen mogelijk wat complexer zijn, bieden we een oplossing op maat.  Wenst u meer informatie? U kunt ons bereiken op 088 4800446 of stuur uw vraag naar info@clouduittwente.nl.

 

22-07-2016
Arjan Lucas (Mede-eigenaar ClouduitTwente