U bevindt zich hier: Home / Cloud Oplossingen

Cloud oplossingen Cloud computing

Heeft uw bedrijf een IT-afdeling? Dan weet u dat het beheer en onderhoud niet altijd van een leien dakje gaan. Een gebrek aan schaalbaarheid, flexibiliteit en hoge kosten zijn voor elk bedrijf van oudsher bekende IT-problemen. Gelukkig zijn er inmiddels erg voordelige cloud oplossingen.

Cloud oplossingen winnen tegenwoordig sterk aan populariteit en dat is niet zo vreemd. Bedrijven zien in dat de nadelen van traditionele IT-oplossingen steeds groter worden. Cloud diensten hebben dan ook de toekomst. Maar hoe werken deze cloud oplossingen nu precies?

Cloud oplossingen voor particulieren, ZZP en MKB

Cloud oplossingen zorgen ervoor dat een gebruiker volledig locatieonafhankelijk kan werken. Of het nu een particulier, een ZZP’er of een medewerker van een bedrijf betreft: alleen een internetverbinding is vereist om overal ter wereld een eigen computer en software te gebruiken.

Deze zaken bevinden zich namelijk in de zogenaamde cloud: aan de andere zijde van de internetverbinding. Bekende cloud oplossingen zijn onder meer de e-maildienst Exchange Online en het productiviteitspakket Office 365.

Voordelen van cloud oplossingen

Cloud oplossingen bieden zowel bedrijven als particulieren talloze voordelen. Het beheer en onderhoud wordt u bij cloud diensten compleet uit handen genomen, wat direct resulteert in een interessante kostenbesparing. Ook is uw data altijd veilig met professionele opslag in de cloud.

Maar de voordelen van cloud oplossingen gaan verder dan dat. Als gebruiker van de cloud kunt u op elke willekeurige locatie en vanaf elk willekeurig apparaat al uw denkbare werkzaamheden verrichten. Dit biedt u een grote mate van vrijheid en flexibiliteit.

Betrouwbare cloud oplossingen van Cloud uit Twente

Bij Cloud uit Twente kunt u kiezen uit diverse betrouwbare cloud oplossingen. Denk hierbij onder meer aan Cloud Computing Basis en Cloud Computing Op Maat. Cloud uit Twente Computing Basis verzekert u zowel van populaire private cloud oplossingen als van public cloud oplossingen.

Voorbeelden van onze cloud diensten op dit gebied zijn bijvoorbeeld Cloud Back-up voor het opslaan van belangrijke data in de cloud of een Hosted Desktop voor uw eigen online werkplek. Cloud uit Twente Computing Op Maat is bedoeld voor grotere partijen waarvoor geavanceerde cloud oplossingen noodzakelijk zijn.

Werken met cloud computing is heel eenvoudig

Veel bedrijven staan huiverig tegenover een afscheid van hun traditionele IT-omgeving. Toch verloopt de overstap naar cloud oplossingen vaak verrassend moeiteloos. Medewerkers blijken werken met cloud computing als heel intuïtief te ervaren.

Een bijkomend voordeel: de cloud oplossingen verdienen zichzelf al heel snel terug. Ook niet onbelangrijk! Wilt u meer weten over de cloud services op maat van Cloud uit Twente? Bel dan naar 088 – 4800446 of mail ons via info@clouduittwente.nl.

Basis »


Cloud uit Twente Computing Basis is gemaakt vóór ondernemers, dóór ondernemers. Cloud oplossingen zijn er in veel variaties.

Klik hier voor meer informatie »

Op Maat »


Complexere Cloud oplossingen voor grotere organisaties, waarbij IT een cruciale rol speelt.

Klik hier voor meer informatie »

Telefonie & Mobiel

Basis

Cloud uit Twente Basis is gemaakt vóór ondernemers, dóór ondernemers. Geen lange looptijden of formulieren.

Op maat

Cloud uit Twente Op Maat is de zakelijke telefonie- en IT-oplossing voor grotere organisaties waar hoogwaardige communicatie een essentiële rol speelt.

Computing & Desktop

Basis

Cloud uit Twente Basis is gemaakt vóór ondernemers, dóór ondernemers.

Op Maat

Complexere Cloud oplossingen voor grotere organisaties, waarbij IT een cruciale rol speelt. Dedicated private Cloud oplossingen

Internet & Hosting

Basis

Cloud Webhosting: zakelijke webhosting voorzien van hoogwaardige mail afhandeling, inclusief domeinnaam.

Op maat

Complexere Hosting of Internet oplossingen voor grotere organisaties, waarbij IT een cruciale rol speelt.

Printers & Netwerk

Basis

Printers en Multifunctionals kunt u kopen of leasen tegen scherpe tarieven, eventueel inclusief onderhoud en/of toners

Op maat

Complexere Printing en Netwerk oplossingen voor grotere organisaties, waarbij IT een cruciale rol speelt.

Functionaliteiten van Cloud Computing

Cloud Computing zoals deze hoort te zijn: Flexibel, snel, veilig en schaalbaar: Een Hosted Desktop in de Cloud zorgt ervoor dat je desktop beschikbaar is in de Cloud. Hierdoor kunnen medewerkers vanaf elke plek met een internetaansluiting werken met alle functionaliteiten van kantoor met hun eigen online werkplek. Werknemers kunnen flexibeler zijn in werktijden en werkplek. Een ander groot voordeel is de kostenbesparing voor de organisatie en altijd de beschikking over de laatste software licenties. Uw eigen online werkplek, veilig overal ter wereld beschikbaar en hardware onafhankelijk. Heeft u een vraag of een probleem, dan staat onze professionele helpdesk tot uw beschikking. Er is altijd de mogelijkheid om uit te breiden of in te krimpen qua gebruikers, geheugen of opslag (storage). Optimale vrijheid met een maximale bedrijfszekerheid.

Een geheel eigen omgeving voor uw IT infrastructuur in een veilige eigen Cloud. Of denkt u aan Private Cloud Storage: Uw eigen online cloud storage, veilig en overal beschikbaar: eindelijk een volwaardig alternatief voor een zakelijke dropbox. Of een geheel eigen Private Cloud Server Dedicated: Uw eigen virtuele applicatieserver in de Cloud, zowel apart af te nemen als in de Hosted Desktop omgeving. Cloud uit Twente heeft gekozen om een zeer stabiele EIGEN state-of-the-art cloud te bouwen, met geen enkele concessie in kwaliteit en veiligheid.

Hardware onafhankelijk en uw data overal ter wereld beschikbaar met: PC/MAC/Smartphone/Tablet. Deze Cloud data functioneert vanuit 2 datacenters in Hengelo Overijssel (data in Nederland). Het datacenter is TIER3+ en ISO 27001 gecertificeerd. Tevens is deze Cloud hybride in te zetten (traditioneel en cloud combi). Voor specifieke wensen is er de mogelijkheid om eigen applicaties toe te voegen middels uw (virtuele dedicated) eigen applicatieservers. Er is altijd de mogelijkheid om uit te breiden of in te krimpen qua gebruikers, geheugen of opslag (storage). Optimale vrijheid met een maximale bedrijfszekerheid.

Private Cloud Server Dedicated: Uw eigen virtuele applicatieserver in de Cloud, zowel apart af te nemen als in de Hosted Desktop omgeving.

De unieke mogelijkheden bekijken? Lees meer op de pagina Cloud VPS

 

Applicatie Streaming biedt de mogelijkheid om afzonderlijke applicaties op werkplekken aan te bieden, in plaats van volledige installaties met Hosted Desktops en bijbehorende software licenties. We zorgen dat alleen specifieke onderdelen van een applicatie op een Cloud server beschikbaar zijn, terwijl de applicatie wordt geleverd via uw eigen lokale netwerk.

Voordeel is een besparing op onder andere software licenties, maar ook gecentraliseerd beheer en onderhoud. Ook verzorgen wij de Back-up met deze techniek. Geen zorgen meer over uw bedrijfsapplicatie.

Uw eigen mailserver in de Cloud. Exchange Online (Hosted Exchange) is een volledige mailserver in de Cloud op basis van Microsoft Exchange. Het voordeel is dat u uw e-mail, agenda en contacten gemakkelijk met collega’s of vrienden deelt. Daarnaast maakt u gebruik van zeer gebruiksvriendelijke webmail (Microsoft Outlook Webaccess) en zeer ruime mailboxen.

U heeft gelijk een volledige synchronisatie van uw e-mail op smartphone, tablet, PC of MAC (tevens offline). Ook aan de beveiliging is gedacht door een versleutelde SSL verbinding. Mailboxen per maand: U neemt mailboxen af per maand. Zo bent u erg flexibel en zit u niet langer vast aan mailboxen die niet meer gebruikt worden. Cloud uit Twente kan de volledige inrichting verzorgen, maar ook de data migratie van uw e-mail data naar de Cloud.

Private Cloud Storage: Uw eigen online cloud storage, veilig en overal beschikbaar: eindelijk een volwaardig alternatief voor een zakelijke dropbox. De data staat veilig in Nederland en wij verzorgen de back-up in ons twin datacenter met een netwerkdrive in de Cloud.

Lees meer over Cloud Opslag..

Uw bedrijfsgegevens of zelfs uw gehele server via een image veilig opgeslagen met behulp van Cloud uit Twente Remote Back-up. Met Remote Back-up maakt u eenvoudig én veilig een back-up van uw data op een laptop, PC of netwerkserver.

Lees meer over Cloud Backup

Cloud AntiVirus inclusief 24×7 monitoring: biedt de beste bescherming en optimale performance voor uw netwerk. Cloud Alert Antivirus is voorzien van het bekroonde Bitdefender® Internet Security platform met optimale bescherming gekoppeld aan een alarmeringssysteem bij een virus uitbraak. Een virus zal proactief opgemerkt worden. Daarnaast kunnen we laten zien in een rapportage hoe veilig uw netwerk is. Cloud Security voor endpoints: Biedt-nummer één technologie en centraal beheerde beveiliging voor desktops en servers, zonder kosten van traditionele in huis oplossingen.

Cloud Alert AntiSpam: Managed AntiSpam inclusief E-mail Security. Wij bieden de technologisch meest geavanceerde oplossing van dit moment. Door alle data van uw mailverkeer te filteren op een veilige fysieke afstand van uw bedrijfsnetwerk. Geïnfecteerde mail en SPAM worden daar gedetecteerd en komen niet binnen uw eigen netwerk terecht, zodat uw bedrijfsprocessen niet in gevaar komen. Onze oplossing is steeds up to date om de nieuwste virussen en SPAM te detecteren (24×7), zonder dat u hier omkijken naar heeft of extra moet investeren in hard- en software. SPAM filtering: Geavanceerde en gepatenteerde technologie tegen ongewenste e-mail.

Cloud uit Twente heeft een ruim portfolio aan SAAS (Software as a Service) en PAAS (Platform as a Service) oplossingen. Denk aan oplossingen zoals Cloud Antispam, Cloud Backup, Cloud Webhosting, Cloud Monitoring. Bij PAAS oplossingen moet u denken aan Cloud VPS servers of Applicatiestreaming.

Klanten aan het woord

Onze disciplines

Hosted Desktops

Cloud Anti-Spam & Antivirus

Office 365

Software

Networking

Virtualisatie

Cloud Filebox

Cloud Server (VPS)

Google Apps

Security

WiFi

Colocatie & Datacenter

Cloud Back-up

Cloud Exchange Online

Hardware

Back-up & Storage

Systeem- & Netwerkbeheer

27x7 Monitoring